Wanneer wordt er gerevalideerd?
Revalidatie is een medische term die letterlijk "weer valide worden" betekent.
Na een ongeval of medische ingreep. Vaak worden er dieren buitenshuis gevonden die gewond zijn. Bij een vogelopvang zie bijvoorbeeld veel musjes of andere kleine vogeltjes die gepakt zijn door een kat.
Elk natuurrevalidatiecentrum heeft hetzelfde doel: Om zieke, gewonde en jonge verlaten dieren beter te maken en weer terug in het wild uit te kunnen zetten.

Wat gebeurt er als het dier is opgenomen?

Het personeel van een natuurrevalidatiecentrum zal het dier onderzoeken en na aanleiding van zo'n onderzoek een passende revalidatie bepaald.
Het dier wordt dan zo danig verzorgt in de hoop dat het dier beter wordt. Het verschil per revalidatiecentrum hoe dat in z'n werk gaat maar ze hopen allemaal het zelfde om het dier weer uit te kunnen zetten in het wild.
Dieren die niet gerehabiliteerd kunnen worden om dat ze er al zo slecht aan toe zijn worden op een humane wijze geëuthanaseerd.
Als het dier niet meer in staat is om teruggezet te worden in het wild kan worden gehouden door het centrum als ze de juiste vergunningen hebben. Of het dier kan verplaatst worden naar een verblijf waar ze wel die vergunningen hebben zoal bijvoorbeeld in dierentuinen.
Kijk bijvoorbeeld naar de apen bij St. AAP. Deze apen kunnen niet meer terug naar het wild. Deze apen zijn zo "vermenst" dat ze niet weten hoe ze moeten overleven in het wild. Deze apen gaan dan naar dierentuinen.